esmaspäev, 28. september 2020

"Maale elama 2020 " päev Kabalas!

Seda, kui oluline oli Kabala piirkond  muinasajal,  kuivõrd  äratas  mõis 80ndatel tähelepanu   oma postmodernistliku sisekujundusega.  Kui palju põnevust ja  mõttekonflikte tekitas see maja, mis tihedalt täis kultuuri- ja arheoloogilist ainest. 1725 aasta maarevisjoni materjale näinuna, polevat  LCD päris täpselt siiski see! Ja tõde, et ajaloos ei juhtu kunagi midagi äkki!   Nimekujud viitavad kabelile ja edasi kloostrile, millest   juba 1469 a. ürikutes räägitakse .... neist ja paljust muustki  huvitavaist ajaloolistest seikadest andis ülevaate Eesti Maaülikooli õppejõud Tõnis Tepand, kes tuli 1989 aastal tollasesse V.I. Lenini kolhoosi tudengina,  hiljem  perega,  töötades ehitusosakonna juhatajana.

Loe, Kabala mõisa  !

 

Maal elamise päeva  pidasime  taas. Kaunis sügisilm ja palju rõõmsaid üllatusi! Rapla valla  Raikküla piirkonna koordinaatoril Anne Lehel oli kogukonnale vaid häid sõnumeid avades  käsitöötoa   ja eemaldades katte  savitoas   Kabala mõisale kingituseks valmistatud  ainulaadselt serviisilt!   Suured tänud ehitajatele ja savitoa perenaisele Janina Päädamile!








 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Uusi raamatuid!

Cornelia Travnicek, 37 aastane proosakirjanik, kelle lakooniline sentimentaalsusvaba stiil on "Ketsidest" teinud tänapäeva Aust...