neljapäev, 25. november 2021

Uusi raamatuid!

Mida arvab jõuluvana, kui väike päkapikk Ville kella seisma paneb ja ta koos kõikide tööpäkapikkudega sisse magab? Ta on õnnelik! Lõpuks ometi saab end välja magada! Just seda Ville plaaninud oligi – jõuluvana õnnelikuks teha. Pealegi kukuvad Ville ettevõtmised alati väga omapärased välja. Näiteks pole teada ühtegi teist päkapikulast maailmas, kes oskaks näuguvat mütsi kududa või nähtamatuid piparkooke voolida. Armastatud Mauri Kunnase jõuluraamat viib meid heitma pilku Korvatunturi nõiduslikku jõuluaega.
"Musta paguni mõistatus" on mõtteline järg autori samade peategelastega krimilugudele "Risti soldati mõistatus" ja "Kuldse medaljoni mõistatus".
Kärt Hellerma jutukogumikus on neliteist autobiograafilist lugu, mis sisaldavad jäädvustusi autori lapsepõlvest, noorpõlveajast ja tänapäevast. Neis põimuvad kord tõsisemas, kord kergemas laadis eri ajastud ja elukihid. Raamatus leidub nii nostalgiat kui ka huumorit, lähedast suhet loodusega, niisamuti pilguheite viisidele, kuidas kohaneb tundlikum natuur muutunud ühiskonnaga. Olgu need pildikesed lapsepõlvest, meenutused noorusromantikast või kujundimängulisemad lood – peaaegu kõiki kannab soov rajada sild mälestuste ja praeguse hetke vahele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Uusi raamatuid!

Cornelia Travnicek, 37 aastane proosakirjanik, kelle lakooniline sentimentaalsusvaba stiil on "Ketsidest" teinud tänapäeva Aust...