neljapäev, 30. detsember 2021

Uusi raamatuid!

Issandast hüljatud Eestimaa kubermangu nurgas toimuvad 19. sajandi keskpaigas ühel novembrinädalal sündmused, mille osalised on samast lihast ja luust mis tänane lugeja. Tõsi- ja pseudoajalugu on sulatatud maagilis-realistlikuks kulissiks. Võtmetegelaseks on keerukaid kodalukke välja nuputav 17-aastane talutüdruk Ann Meister, kes on tähelepanelik vaatleja ning vaikiv jälgija. Kui kadripäeva auks korraldatava maskeraadi ööl sünnivad mõrvad, saab temast ootamatult Peterburist pagulusse saadetud vürstitari parem käsi. Või siis terve aju. Igal lauas olnul ja selle ümber toimetanul on oma saladus. Mõni neist eluohtlik. Mõni lihtsalt totter. Anni teekond läbi karnevalinädala on kui Kääbikul: läbi tundmatu ja ohtliku maa minnes on tal täita kohustus, millest keelduda pole võimalik.
Martin Fourcade’ist sai laskesuusatamise legend juba enne 30. eluaastat. Täpse laskjana ning kiire ja vastupidava suusatajana kuulub talle hulk selle spordiala rekordeid. Ükski teine Prantsusmaa sportlane pole võitnud nii palju taliolümpiamedaleid kui tema. Selles raamatus vaatab Fourcade avameelselt tagasi oma imelisele karjäärile, alustades lapsepõlvest ja konkurentsist venna Simoniga ning lõpetades tähtsaimate katsumuste ja võitudega nii maailmakarikavõistlustel, maailmameistrivõistlustel kui ka olümpiamängudel. Lisaks paljastab ta oma edu saavutamise meetodid, arutleb, mis on teda sundinud pidevale eneseületusele, ja puudutab ka põletavat dopinguteemat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kriisivalmiduse infotund!

https://www.naiskodukaitse.ee/OLE_VALMIS_3680 Olete oodatud neljapäeval 21. märtsil kell 14.00 mõisa suurde saali, infotunni viiva...